Muz'un faydası saymakla bitmiyor

  • Muzu yemeyi çocuklar çok sever. Kabuğunu ise hiç düşünmeden çöpe atarız, halbuki kabuğunun sandığınızdan çok daha fazla yararı var!

  • Muz kabuğunın içini sivrisinek ısırıklarına sürdüğünüzde, kaşıntısını ve şişkinliğini alır

  • Ayaklardaki nasırların yumuşaması için, muz kabuğunun içini sıyırın, bir kaşık kadar olduğunda nasırın üzerine koyun, üstünü sarın.

  • Birkaç saat sonra açıp temiz su ile yıkayın. Ya da direk muz kabuğunu sarabilirsiniz nasırınıza.

  • Muzun kabuğunu akneleri geçirmek üzere, üstüne sürebilirsiniz.

  • Diz ağrılarının geçmesine yardımcı olmak için muz kabuğuyla dizleri ovun

  • İçindeki potasiyum ve yağlarla çok iyi bir ayakkabı cilasıdır. Muz kabuğunun içiyle ayakkabınızı ovun sonra bez ile temizleyin.

  • Muzu yediğinizde, bedenin serotonin salgılamasına yardım eden triptofan sayesinde sakinleştirici ve keyfinizi yerine getiren bir etkisi oluyor.

  • Böbrekleriniz ve kemikleriniz için de çok yararlı. B6 vitamini dolu.

  • En sağlıklı dondurmayı da muzdan yapabilirsiniz. Birkaç tane muzu soyup, parçalara ayırıp, 30 dakikalığına buzluğa atın, donmaya yakın alın, blenderdan geçirin, isterseniz süt de ekleyebilirsiniz.

  • Sonra sevdiğiniz tat ile tatlandırın, kakao, keçi boynuzu tozu, vanilya, frambuaz, herşeyi deneyebilirsiniz.

  • Muz özellikle mideye çok faydalıdır. Mideyi güçlendirir ve koruyucu etkilerinden dolayı, ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara çok iyi gelir.

  • Kabızlığı giderir. Böbrek iltihabı ve bağırsak hastalıklarında da yararlıdır.

  • Kandaki kolesterol oranını düşüren muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

  • Rahatlatıcı etkileri ile stresi azaltır ve tansiyonu düşürür.

  • Adet sancılarını azaltır. Vücudun ve beynin yorgunluğunu giderir.

  • Enerji verir. Hastaların iyileşmesini hızlandırır. Kemik gelişimini destekler.Krampları engeller. Öksürüğe ve göğüs ağrılarına iyi gelir.