• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
35
Kurban eti yerken dikkat!

2017-08-17 12:35:43
Kurban eti yerken dikkat!

Et pişirme yöntemi olarak ızgara, haşlama ve sebze ile birlikte fırında pişirilmesi önerilir.

#1
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

Kavurarak eti pişirmek sağlıklı bir yöntem değildir.

#2
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

Kahvaltıda et tüketiminde ise; et sindirim sistemini daha fazla zorladığı için hazımsızlık gibi mide ve bağırsak problemleri yaşanabilir. Et sindirimi zor bir besindir.

#3
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

Bu nedenle buzdolabında 24 saat dinlendirildikten sonra pişirilmesini önerilir.

#4
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

Kurban eti kesilip mutlaka buzdolabında 1 gün bekletildikten sonra pişirilmelidir.

#5
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

Dinlendirilmiş etin sindirimi ve pişirildikten sonra çiğnenmesi daha kolaydır.

#6
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

Kurban etini ağzımızda 30 defa çiğnemek yeterli olacaktır.

#7
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

Etin aşırı tüketimi sindirimi güçleştireceği için özellikle de midesiyle ilgili sorun yaşayan kişiler dikkatli olmalıdır.

#8
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

Etin çok tüketilmesi, ette bulunan doymuş yağların, kan yağlarının artmasına ve kalp-damar hastalıklarının oluşmasına yol açar. Diyabet, tansiyon, şişmanlık, kalp damar rahatsızlığı ve benzeri kronik rahatsızlığı olanların yanı sıra, orta yaş grubundaki kişilerin de sadece Kurban Bayramı'nda değil yılın her günü et tüketimindeki miktarlara dikkat etmeleri önem taşır.

#9
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

Diyabet, tansiyon, şişmanlık, kalp damar rahatsızlığı ve benzeri kronik rahatsızlığı olanların yanı sıra, orta yaş grubundaki kişilerin de sadece Kurban Bayramı'nda değil yılın her günü et tüketimindeki miktarlara dikkat etmeleri önem taşır.

#10
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

Sağlıklı bireylerin kırmızı eti haftada 3-4 defa tüketmesi yeterli olurken, diyabet, kalp, tansiyon gibi kronik rahatsızlığı olanların haftada 2 defadan fazla et tüketmemesi, pişirme yöntemlerine dikkat etmesi gerekir.

#11
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

Etin posa içeriği olmadığından kabızlığa neden olabilir.

#12
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

Bu nedenle etin yanında posa içeriği yüksek olan sebze, meyve, kepekli ekmek gibi gıdaların tüketimi çok önemlidir.

#13
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

Etin yanında tüketilecek olan sebze ve meyvelerdeki C vitamini; etin içerisindeki demirin vücutta kullanımını artırır.

#14
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

Bu yüzden etin yanında bolca limonlu yeşil salata yemek, ette bulunan demirin emilimine yardımcı olur.

#15
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#16
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#17
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#18
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#19
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#20
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#21
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#22
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#23
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#24
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#25
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#26
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#27
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#28
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#29
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#30
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#31
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#32
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#33
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

#34
Foto - Kurban eti yerken dikkat!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23