Kan şekerinizi dengede tutacak 10 besin

  • Kilo kontrolünde kan şekerini dengede tutan besinler önemli rol oynuyor. İşte beslenmenizde yer vermeniz gereken o besinler...

  • Kan şekerini dengede tutmaya yarayan besinler acıkmayı önler ve sindirim sistemine destek olur. Düşük glisemik indeks oranına sahip olan bu besinler hem vücuda çeşitli faydalar sağlıyor hem de kilo kontrolüne yardımcı oluyorlar.

  • ÇilekEn sevilen meyvelerden biri olan çilek, sağlıklı ve az kalorili bir atıştırmalık.Bol su ve lif içeren çilek, kan şekerini dengede tutmaya da yardım eder.Her gün bir avuç çilek tüketebilirsiniz.

  • YoğurtYoğurt hem sağlıklı bir protein kaynağı hem de besleyici bir atıştırmalık.Düzenli yoğurt tüketenlerin bel çevresinde de incelme görüldüğü tespit edilmiş.Her gün en az bir kâse yoğurt tüketebilirsiniz.

  • Maden suyuMaden suyu oldukça sağlıklı bir içecek.Kalorisi ve şekeri olmayan maden suyu en rahat içilebilen içecekler arasında.Yemek sonraları içilen maden suyu sindirim sistemini rahatlatıcı etkilere sahip.

  • SomonOmega-3 ve protein bakımından en zengin besinlerden biri olan somon, yeterli tüketildiğinde kan şekerini kontrol altına alan bir besin.Somon ayrıca kalp sağlığına yararlı olan bir yiyecek.

  • FasulyeKemik yapısını güçlendirmeye yardımcı olan fasulye, protein bakımından da zengin.İçeriğindeki zengin lif yapısı sayesinde sindirim sistemine olumlu etki eden fasulye ayrıca kan şekerini de hızlı yükseltmiyor.

  • IspanakIspanak yüksek miktarda demir içeren bir besin.Kabızlık ve çeşitli sindirim sorunlarını rahatlatan ıspanak kan şekerini yükseltmeyen besinler arasında.Beyin fonksiyonlarını düzenleyen ıspanak ayrıca göz problemlerine de iyi geliyor.

  • Yulaf ezmesiÖzellikle sabah kahvaltılarında tüketilen yulaf ezmesi sütle birlikte tokluk sağlarken kan şekerini dengelemeye de yardımcı oluyor.Kolay çözünebilen lifler sayesinde yulaf ezmesi sindirimi destekliyor.

  • BrokoliVitaminler açısından zengin olan brokoli, lifli yapısı sayesinde de rahat bir sindirime yardımcı.Brokoli düşük kalorisi ile de diyetlerde sıkça tercih edilen bir sebze.

  • TarçınKan şekerini dengeleme konusunda en başarılı baharatlardan biri olan tarçın, meyve ve yoğurt üzerine serpiştirilerek tüketilebilir.

  • ElmaElma glisemik indeksi düşük olan besinlerden biri.Lif yönünden zengin olan elmayı yerken üzerine biraz tarçın da ekebilirsiniz.