• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
İyi çay demlemenin püf noktaları

2015-04-28 01:45:54
İyi çay demlemenin püf noktaları

İyi bir çay demlemek için üç şey gerekli: Su, çay ve çay takımı... Çay ne denli iyiyse, sert ve kireçli suya karşı o denli hassas bir tepki gösterir. Stephan Reimertz, 'Çayın Kültür Tarihi' adlı kitabında dördüncü unsur olarak havayı da ekliyor.

#1
Foto - İyi çay demlemenin püf noktaları

Çay demliğinin metal olmaması ve deterjanla yıkanmaması gerekir. Demlik; toprak, porselen ya da cam olabilir. Gümüş bir çaydanlık kullanıyorsanız bunun içinin porselen olmasına özen gösterin.

#2
Foto - İyi çay demlemenin püf noktaları

Çayı sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutun. Kavanozda saklayın ancak uzun süre bekletmeden taze iken tüketin.

#3
Foto - İyi çay demlemenin püf noktaları

Çayı asla bekletilmiş suyla demlemeyin. Aksine mineraller açısından zengin bir suyla çok güzel çay demleyebilirsiniz. 10 saniye gibi kısa bir zamanda kaynayan su ile çayınızı demleyin.

#4
Foto - İyi çay demlemenin püf noktaları

#5
Foto - İyi çay demlemenin püf noktaları

Kaynayıp soğumuş suyu tekrar kaynatarak çay demlemeyin.Demliği önceden ısıtın, çünkü su dökülürken demlik öyle ısı kaybeder ki, çayı çay yapan reaksiyon gerçekleşmez. Uzmanlar 100 ml su için 2 gr çay öneriyorlar.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23