• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
9
İşte 'ölümcül lezzetler'

2018-01-22 13:55:58
İşte 'ölümcül lezzetler'

Yenilebilen o kadar yiyecek varken, farklı tat sevenlerin tükettiği sıradışı lezzetler bazen ölümcül olabiliyor. Tadını zehrinden alan bu besinlerin nasıl tüketildiği hayati önem taşıyor.

#1
Foto - İşte 'ölümcül lezzetler'

Korece'de "san-nakji" ismi verilen pişirilmeden servis edilen ahtapot dokunaçları, ahtapotun vücudundan ayrıldıktan ve susam yağı ile lezzetlendirildikten sonra bile hareket edebiliyor. Bu dokunaçları yerken çok dikkatli olmak gerekiyor. . Ahtapotun kolları yiyenin boğazına yapışıp nefessiz bırakarak öldürebilir. Bu nedenle yerken dokunaçları iyice çiğnemek gerekiyor.

#2
Foto - İşte 'ölümcül lezzetler'

Türkçe'de köygöçüren mantarı olarak bilinen bu yüksek oranda zehirli mantarlardan bir tanesinin yarısı bile bir insanı öldürmeye yetiyor. Mantar, insanların böbrek ve karaciğerlerini iflas ettirerek öldürüyor.

#3
Foto - İşte 'ölümcül lezzetler'

Türkçe'de peri kurbağası olarak bilinen ve Afrika'da yaşayan bu türü yemek istiyorsanız, vıraklamaya başlayıp çiftleşmeden önce öldürmemek gerekiyor. Yoksa ölümcül bir böbrek yetmezliğine neden olabilir.

#4
Foto - İşte 'ölümcül lezzetler'

Mürverin öyle bir lezzetli tadı var ki bu meyve şuruplarda, yemek çeşnilerinde, reçellerde, soslarda kullanılıyor, ancak bu meyvenin her zaman olgunken ve pişirilmiş olarak tüketilmesi gerekiyor. Mürver hamken zehirli bir alkaloite sahip oluyor. Ayrıca mürverin yaprağı ve sapı öldürücü siyanür üretebiliyor. O nedenle mürver yaprağından çay yapıp içmeyi düşünmeyin bile.

#5
Foto - İşte 'ölümcül lezzetler'

Japonca'da ismi "fugu" olan bu balon balığı çeşidi, Japon mutfağının en pahalı yiyeceklerinden. Balığın karaciğeri, bağırsakları ve yumurtalıkları tetrodotoksin adı verilen ölümcül bir madde içeriyor. Sadece bunun için özel bir ehliyete sahip olanların bu balığı hazırlamasına izin veriliyor.

#6
Foto - İşte 'ölümcül lezzetler'

Yeşil renkte olan patatesler solanin denilen zehirli içeriğe sahip olabiliyor. Eğer bu tarz patatesten fazlaca tüketirseniz kusma ve baş ağrısı ile karşılaşırsınız. Tüketilen miktara göre komaya girebilir, hatta ölebilirsiniz.

#7
Foto - İşte 'ölümcül lezzetler'

Antik bir Viking yemeği olan "hákarl" veya çürütülmüş Grönland köpek balığı, İzlanda'nın ulusal yemeği. Köpek balığı eti aslında insanlar için zehirli. O nedenle yakalandığı zaman balığın kafası kesiliyor ve 12 haftaya kadar kum, çakıl ile taştan oluşan bir çukura gömülüyor. Burada et bütün sıvılarını atıyor ve çürüme başlıyor. Ondan sonra şeritler halinde kesilen et aylarca asılarak kurutuluyor.

#8
Foto - İşte 'ölümcül lezzetler'

Türkiye'de yıldız meyvesi olarak bilinen bu egzotik meyve, tatlı bir tada sahip ve servis yaparken tabakta güzel duruyor. Ancak yemeğe düşkün olanlara bir uyarı: isimsiz bir nörotoksin içeren bu meyve sağlıklı bir böbreğe sahip olanlarda rahatlıkla sindirilirken böbrek rahatsızlığı yaşayanlarda ciddi sorunlar yaşatabiliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23