Bu püf noktalar hayat kurtarıyor!

  • İşte kolayca uygulayabileceğiniz bilgiler...

  • Salatalıklarınızın ve kabaklarınızın içlerini kolayca çıkartmak için bir dondurma kaşığı kullanabilirsiniz.

  • Eğer yaptığınız yemek çok yağlı olursa fazla yağı birkaç buz küpü ve kağıt havluyla alabilirsiniz. Buzu havluyla sarın ve yemeğin üzerinde gezdirin. Buz mıknatıs görevi görerek yüzen yağı çekecektir.

  • Eğer cupcake kalıbınız yoksa, bunun yerine parşömen kağıdı kullanabilirsiniz.

  • Pizza veya diğer pişmiş yemeklerinizi mikrodalga fırında ısıtırken yanına bir bardak su koyun. Nem, yemeğin kurumasını engelleyecektir.

  • Dökme demir tencerelerinizin zamanla paslanmasını engellemek için bulaşık deterjanı kullanmayın. Bunun yerine tablet tuz kullanın. Bu yöntem pişirme esnasındaki baharatların kalıcı kokularını ortadan kaldırır.

  • Maydanoz, dereotu gibi otlarınızı buz küpü tepsisinde dondurursanız, vitaminlerini korumuş olursunuz.

  • Cevizlerin aromasını ve besleyici özelliklerini korumak için dondurun. Dondurucuya koymadan önce onları küçük kaplara koyun.

  • Sarımsak veya soğan kokularını elinizden çıkarmak için sofra tuzu veya limonu kullanın. Onları ellerinize sürtün ve su ile durulayın.

  • Çelik mutfak eşyalarınızın parlaklığını geri kazandırmak için, onları sirke ve su karışımı ile yıkayın. Eğer metal parçaları yoksa aynı karışımla bir gece beklerek elde edebilirsiniz.

  • Ahşap kaşık ve spatulalar zamanla kararır ve kötü kokuya sahip olur. Bunun için ahşap gereçlerini suda kaynatın ve güneşte kurumaya bırakın. Bu yolla ahşap gereçleriniz eski haline kavuşacaktır.

  • Doğrama tahtalarınızdan gelen kötü kokuları gidermek için tahtalarınızı unla ovun ve 10-15 dakika bekletin. Daha sonra yarım limon ile silin. Bu yöntem kötü kokuları yok etmenin garantisini verir.

  • Eğer yemek yaparken kendi notlarınızdan veya bir yemek kitabından yardım alıyorsanız, onları tezgah üzerinde tutmak biraz sakıncalı olabilir. Bunun için kitabı istediğiniz sayfada tutmak ve sabitlemek amacıyla bir pantalon askısı kullanın. Kitabınızı yemek yapacağınız yerin üzerinde güvenli olacak şekilde asın.

  • Giysilerinizin koltuk altlarındaki ter lekelerinden limon suyu veya karbonatla kurtulabilirsiniz.

  • Streç filminiz kullanırken kopup yapışıyor mu? Bunu engellemek için streç filmi buzdolabında saklayın. Soğuk, kopmaları ve kapışmaları en aza indirir.

  • Yumurtaları kaynattığınız suyun içine sirke ya da karbonat ekleyin. Bu yöntem, yumurtalarınızın kolayca soyulmasını sağlayacaktır.

  • Limonun suyunu son damlasına kadar kullanmak istiyorsanız, önce buzdolabında bekletin. Ardından mikrodalga fırında 15-20 saniye bekletin.

  • Açık renkli giysilerinizden fondöten lekesini çıkarmak için tıraş köpüğü kullanın.

  • Peynirin rendeye yapışmaması için yarım saat boyunca buzdolabında bekletin.

  • Gözleriniz yaşarmadan soğan kesmek için, doğramadan yarım saat önce soğanı buzdolabında bekletin.

  • Mükemmel yumurta pişirmek için, ocağın üstüne tavayı koyun. Yağ yerine su ekleyin ve yumurtaları kırın.

  • Limonu kolaylıkla sıkmak istiyorsanız elinizle baskı uygulayıp yuvarlayın.

  • Köpüren suyun taşmasını engellemek için bir tahta kaşık yeterli.

  • Buzlardaki klor ve kristal görünümden kurtulmak için kaynar suyu dondurun.

  • Sarımsakları sıcak suya bırakırsanız kabuklar kendiliğinden düşecektir.

  • Izgara balığı seviyor, balığa sinen ızgara tadını sevmiyorsanız limon kullanmayı deneyin.

  • Dondurmanızı buzluğa koyacaksanız mutfak poşetinde koymanız tazeliğini koruyacaktır.

  • Zencefiliniz ziyan olsun istemiyorsanız, kaşıkla soyabilirsiniz.

  • Yumurtaları suda haşlamak istemeyenler için: Fırında yumurtalarınızı 15 dakika yüksek ayarda fırında tutmanız yeterli.

  • Donmuş tereyağını kısa sürede yumuşatmak için bir bardağı ısıtın, tereyağını bir tabağa koyup üzerine su bardağı kapatın.

  • Kivi kabuğunu soymanız bile gerekmiyor. Sanki bir tencereden yer gibi kaşıklayabilirsiniz.