thy öğretmenler günü

Çörek otu yağı nasıl yapılır?

- Çörek otu (tohum değil) iyi bir biçimde kıyılarak şişeye doldurulur. Daha sonra üzerine ağzına kadar gelecek şekilde saf zeytinyağı eklenir. Bu işlemin ardından şişenin ağzı sıkı bir şekilde kapatılır ve iki hafta güneş görecek şekilde bekletilir.

- Bir diğer yöntemde 200 gram zeytin yağı ile 30 gram öğütülmüş çörek otu tohumu karıştırılır ve 7 gün beklemeye bırakılır. Daha sonra dikkatli bir biçimde iyice süzülür. Hazırlanan yağ salata ve yemeklere katılabilir veya vücudun ağrıyan kısımların uygulanabilir.

NOT: Çörek otu yağı göz, kulak ve burun için kullanılmamalı. Bunun sebebi yağın içerisinde ufak parçalar bulunmasıdır. Bu durumda göz, burun ve kulağa uygulanan yağ tıkanmaya neden olabilir.