THY - Kabin Kıyafetleri Lansman

Sağlıklı et tüketimi nelere bağlıdır?

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Altuntaş, Kurban Bayramı sebebiyle bir basın açıklaması yaptı. “Sağlıklı et tüketimi; sağlıklı hayvanların hijyenik şartlarda kesilmesi, elde edilen etlerin hijyenik ortamlarda hazırlanması ve tüketime sunulmasıyla elde edilir” diyen Altuntaş, kurbanlık alırken, kesim öncesi, kesimde ve kesim sonrasında yapılacakları dile getirdi.

Satın alınacak hayvanın sağlıklı olmasının ilk kural olduğunu söyleyen Altuntaş, kurbanlıkların veteriner hekim kontrolleri olan noktalardan alınması gerektiğini söyledi. “Veteriner hekim kontrol noktalarının olmadığı halk pazarlarında ise; büyükbaş hayvanlarda kulak küpesinin olmasına, pasaportunun bulunmasına dikkat edilmeli, ilk başta kasaplık hayvanların dış görünüşlerine bakılması gerekmektedir” diyen Altuntaş, satın alınan sağlıklı kurbanlıklara kesim gününe kadar gösterilecek iyi bakım ve davranış ile iyi barınak şartlarının sağlanmasının da diğer bir önemli konu olduğunu belirtti.